top of page
 • Az e.b. fusselastic segít a hátfájás megszüntetésében?
  A hátpanaszok elsősorban a helytelen testtartás miatt jelennek meg. Mivel a láb az idő múlásával megereszkedik, sok ember automatikusan előrehajolt testtartást vesz fel, amely hát-, váll- és nyaki panaszokat okoz. Az e.b. fusselastic aktív, rugalmas talpbetét biztosítja, hogy a lábfej egésze visszakapja a természetes 3 pontos alátámasztást, amely biztosítja, hogy újra egyenes tartást vegyen fel. A megfelelő statikai alátámasztás az egész vázrendszerre jótékony hatással van, ezáltal javítja a testtartást és csökkenti a hátfájást, a váll- és a nyaki panaszokat.
 • Segít-e az e.b. fusselastic is az osteoarthritis ellen?
  Az osteoarthritis más néven ízületi kopás. Azt nem tudjuk megjavítani, ami az évek során elhasználódott, de a fájdalmakat csökkenthetjük az e.b. fusselastic talpbetét használatával. Az e.b. fusselastic talpbetét az aktív rugalmasságának köszönhetően, minden egyes lépéskor elnyeli a nyomást és ütődést. Az ízületek terhelése így kisebb lesz, ezért csökken a fájdalom. Sok osteoarthritisben és más ízületi problémában szenvedő ember élvezi az e.b. fusselastic jótékony hatását mind a természetben gyalogláskor mind a városban való séta alkalmával.
 • Segíthet az e.b. fusselastic a sarokfájdalom elmulasztásában vagy a már kialakult sarkantyú problémámon?
  A legfontosabb a sarokfájdalomnál, illetve a sarkantyúnál, hogy csökkentsük a sarokra nehezedő nyomást, így a gyógyulás folyamata felgyorsítható. Az e.b. fusselastic talpbetét biztosítja, hogy a sarok terhelése csökkenjen, de nem úgy, mint általában a hagyományos talpbetéteknél. Az e.b. fusselastic talpbetét egyedülálló módon tehermentesíti a sarokcsontot és az egész lábfejet. Minden egyes lépésnél az e.b. fusselastic talpbetét nyeli el a lábfejet ért ütődéseket.
 • Alkalmazható-e az e.b. fusselastic talpbetét lúdtalp esetén?
  A lúdtalp jellegzetessége, hogy a lábfej boltozatai, mind a haránt-, mind a hosszanti boltozat megsüllyedt, amelynek következtében megnehezül a járás, és ez fáradtságot okoz. Az e.b. fusselastic talpbetét visszaadja lábának a természetes 3 pontos alátámasztását, működőképességét, a masszázspárnáknak köszönhetően minden egyes lépésnél masszírozza a lábfejet, és beindítja a vénás keringést. Ezáltal minden egyes lépés örömteli és pihentető lesz.
 • Cukorbeteg vagyok és a lábujjaim zsibbadnak. Az e.b. fusselastic megoldás lehet?
  Pontosan a diabéteszes lábat kellene jól kipárnázni és alátámasztani, és fontos, hogy a lábujjak ne sérüljenek, jó legyen bennük a vérkeringés. Az e.b. fusselastic rugalmas talpbetét puha masszázspárnája ideális alátámasztást jelent az érzékeny lábfejnek, amennyiben a lábnak megfelelő az érzékenysége vagy a bőrőn nincsenek nyílt sérülések (sebek, fekélyek). Kérjük, vegye fel a kapcsolatot tanácsadóinkkal, és győződjön meg róla személyesen egy ingyenes próba során, hogy az e.b. fusselastic valóban hasznos lehet az Ön számára!
 • Befelé dől a bokám. Az e.b. fusselastic segíthet?
  A megereszkedett lábat is a fusselastic talpbetét támasztja alá megfelelően. Sokan összekeverik a bokasüllyedést a lúdtalppal ‒ hibásan. Az aktív, rugalmas talpbetét visszaadja a láb természetes 3 pontos alátámasztását. A fusselastic 3 pontos alátámasztásának köszönhetően a lába jobb stabilitást kap, és visszakapja természetes működését.
 • Ég a lábam. A fusselastic megoldást jelent?
  Az égő láb összefügg a lábfej túlzott terhelésével és a rossz vérkeringéssel. Az e.b. fusselastic talpbetét a tehermentesítésnek köszönhetően enyhíti a nyomást a lábfejben, a masszázspárnák beindítják a vénás keringést, így oldják meg az égő láb problémáját.
 • Segít az e.b. fusselastic a fáradt láb illetve a lábgörcsök esetén?
  A fáradt láb és a lábgörcsök összefüggésben vannak a láb nem megfelelő statikai alátámasztásával, valamint a láb nem megfelelő vérkeringésével. A fusselastic talpbetét az aktív rugalmasságnak és a masszázspárna kettős hatásának köszönhetően megfelelő aktivitást és masszázst biztosít a lábnak, ezáltal könnyed lesz a járás, illetve megfelelő a vénás keringés.
 • Van-e használati útmutató az e.b. fusselastic talpbetéthez?
  Igen, a használati útmutatót és egyéb dokumentumokat a Kapcsolat menüpont alatti Letöltések menüpontban töltheti le.
 • Hány éves kortól ajánlható a fusselastic talpbetét?
  Az e.b. fusselastic talpbetét viselése 18 éves kortól ajánlott, amikor már megállapodott lábfejjel állunk szemben.
 • Viselhetem-e az e.b. fusselasticot sportcipőben?
  Természetesen igen! Az e.b. fusselastic a legtöbb cipőben hordható! Ez a talpbetét védi a legjobban a lábfejet az ütődéstől, tehermentesíti az egész lábfejet, leveszi a nyomást a lábfej elülső részéről, illetve a sarokról. Ez a talpbetét javítja a lábfej gördülését. Vannak olyan profi teniszezők, profi futballisták, maratonfutók, kézilabdások is, akik a fusselastic talpbetétet használják sportcipőjükben.
 • Vegyek-e nagyobb méretű cipőt?
  Nem! Az e.b. fusselastic talpbetét annyira vékony (1 mm vastag), hogy mindenféle, akár elegáns cipőben, papucsban, szandálban, női magas sarkúban, csizmában is hordhatja! Az eredeti talpat a cipőben nem kell eltávolítani ‒ ami más talpbetéteknél gyakran előfordul ‒, csak helyezze rá az e.b. fusselastic talpbetétet. Nincs szükség drága cipőre (domborított cipőtalppal), mivel a e.b. fusselastic enélkül is kényelmes viseletet nyújt a lábnak. Az e.b. fusselasticot a legtöbb cipőben kényelmesen használhatja, a kemény talaj és a talp közötti teret kitölti, és minden egyes lépésnél dinamikusan rugózik majd. Az e.b. fusselastic talpbetét, a többi talpbetéthez képest, a legtöbb cipőbe betehető és tetszés szerint bármely más cipőbe áthelyezhető. A fusselastic talpbetétet nem a cipőhöz, hanem az Ön lábához egyedileg gyártjuk. Leheletvékony kialakításának köszönhetően akár papucsban, szandálban is hordható.
 • Hogyan működik az e.b. fusselastic talpbetét?
  Az e.b. fusselastic nem egy merev, passzív talpbetét, hanem minden egyes lépésnél aktívan, rugózik. A fusselastic két aktív részből áll, egy villásszerkezetű nemesacélból, illetve egy cserélhető masszázspárnából. A két rész szorosan együttműködik. Mozgás közben a test nyomását és terhelését az elasztikus talpbetét elvezeti a villa formájú elülső részbe. Használat során a rugalmas villavégek belenyomódnak a masszázspárnába, a talpbetét rugalmasságának köszönhetően előremozdul, így a párna folyamatosan masszírozza a lábfejet. A talpbetét villázott kialakítása és a masszázspárnák tökéletes összhangja teszi lehetővé a lengéscsillapítóként ható pihentető hárompontos alátámasztást, illetve a puha, jóleső masszázst. Nincs még egy talpbetét, ami ilyen kettős hatással rendelkezne! A láb megfelelő statikai alátámasztásának köszönhetően a testtartása is javulni fog. A fájdalmat okozó nyomáspontok is enyhülnek. Az aktivitás biztosítja, hogy a láb izmai és inai újra aktívvá váljanak, ami serkenti a lábfej és a láb vérkeringését.
 • Mire szolgálnak a masszázspárnák?
  A masszázspárna fő funkciója, a harántboltozat és a lábközépcsontok védelme, illetve hogy csökkentse a lábujjakra nehezedő nyomást. A pulzáló masszázsnak köszönhetően beindítja a vénás keringést. Visszajelzések alapján kijelenthetjük, hogy használatával a harántboltozat bőrkeményedései megszűnnek.
 • Van lehetőség a talpbetét kipróbálására a saját cipőmben?
  A személyes konzultáció alkalmával lehetőség nyílik próbajárásra a mintafusselastic talpbetéttel, saját cipőjében. A talpbetét kipróbálása és a mintavétel díj- és kötelezettségmentes. Amennyiben megtetszett Önnek a fusselastic talpbetét, elkészítjük egyedi talplenyomatát. Hosszabb ideig, napokig tartó kipróbálásra nincsen lehetőség!
 • Fémallergiám van, használhatom-e a fusselastic talpbetétet?"
  Igen, erre is van megoldásunk! A fusselastic talpbetét rendelhető velúr borítással is.
 • Önök hogyan készítik a talplenyomatot? Digitálisan?
  A talplenyomat alkalmával pontos képet kapunk a lábdeformitásról és a terhelési pontokról. A lenyomatokat digitálisan és hagyományos módon is készítjük. Szakértőink a Bauerfeind PedoPrint készülék használatát részesítik előnyben.
 • A fusselastic talpbetétek valóban egyedi gyártásúak?
  A fusselastic talpbetétet mindenki számára teljesen egyedileg gyártjuk németországi gyárunkban. Miután elkészítettük az Ön egyedi talpmintáját, elküldjük a balzheimi gyárunkba, ahol egy tapasztalt ortopéd orvos az elküldött egyedi talpmintát és az Ön testsúlyát használva kiértékeli, a nyomáspontokat elemzi, és egy teljesen személyre szabott talpbetét előállítására kerül sor.
 • Mit tartalmaz a fusselastic dupla készlete?
  A fusselastic talpbetét DUPLA készlet a következőket tartalmazza: 2 pár talpbetétet szürke masszázspárnával, 1 pár bordó masszápárnát és 2 csomag ragasztópamacsot, amely 6 pár cipőhöz elegendő.
 • A fusselastic talpbetét olcsóbb, mint a hagyományos talpbetétek?"
  Kétségtelen, hogy hosszú távon jobban megéri egy fusselastic talpbetétet vásárolni. Hosszantartó nemesacélból készül, amely anyagát nézve keménynek gondolhat, de az egyedi kialakításnak, és a rugalmasságnak köszönhetően egy nagyon kényelmes talpbetét. A merev, passzív, egyedileg készült hagyományos talpbetétek árai általában 10 000 Ft és 35 000 Ft között mozognak. Általában ezek élettartama fél évtől maximum 2 évig tartanak. Az e.b. fusselastic Prémium készlet ára: 69 000 Ft, 5 év garanciával. Néhány év távlatában nézve, a fusselastic talpbetétek lényegesen olcsóbbak, mint a hagyományos, passzív talpbetétek. A fusselastic Prémium készlet a következőket tartalmazza: 1 pár talpbetétet szürke masszázspárnával, 1 pár bordó vagy szürke masszázspárnát és 1 csomag ragasztópamacsot, amely 3 pár cipőhöz elegendő. A fusselastic talpbetét és a hagyományos talpbetétek közötti főbb különbségek a következők: ‒ A fusseastic talpbetét kihordási ideje általában 7‒10 év, amely egy egyszeri befektetés éveken át tartó gyaloglás, túrázás, vagyis a mozgás örömébe. Tehát, nem kell félévente, évente, jó esetben 2 évente új talpbetéteket vásárolnia, ami azt is jelenti, hogy az ár végül sokkal olcsóbb. Mindig új talpbetét után nézni, megrendelni, megint csak idő, amelyet másképpen is eltölthet. ‒ Az e.b. fusselastic talpbetétek a legtöbb cipőbe illeszkednek (csak 1 mm vastag)! ‒ A fusselastic talpbetétet a nyári hónapokban sem kell nélkülözni, hordhatja nyitott cipőben, papucsban, szandálban is! ‒ A fusselastic talpbetét a legtöbb cipőben hordható. Gyakran találkozunk olyan ügyfelekkel, akik egyedi (gyógy)cipőket vásárolnak (amelyek gyakran drágábbak, mint a normál cipők), arról nem is beszélve, hogy az csak egy pár cipő. A fusselastic talpbetét áthelyezhető egyik cipőből a másikba. Ennek köszönhetően nagy örömmel váltanak a fusselasticra. ‒ A fussselastic talpbetét valódi alátámasztást nyújt, visszaadja a láb elvesztett 3 pontos, természetes alátámasztását. ‒ A hagyományos talpbetétek kemények, merevek és gyakran túl vastagok, ami azt is jelenti, hogy nem fér bele a cipőbe, egy vagy két mérettel nagyobb cipőméretet kell választani. Más betéteknél sokszor az eredeti, gyári cipőbetétet ki kell venni a cipőből is, hogy az a lábbetétet bele lehessen helyezni. Ilyen a fusselastic-kal nem fordulhat elő. ‒ A lábfej terhelése, a nyomáselosztás egyéb betétek használatakor nem optimálisak, mert merevek, nem rugóznak. A lábfej tehermentesítése, kiegyensúlyozása kizárólag a fusselastic használatával jön létre! Ezt az óriási különbséget már akkor észreveszi, ha pár percet sétál a minta-fusselastic talpbetéttel a saját cipőjében.
 • Hány évre veszem a fusselastic talpbetétet?
  Az e.b. fusselastic nemesacél talpbetétre 5 év garanciát vállalunk! Orvosi, minőségi rozsdamentes acélból készül, amely megtartja formáját és rugalmasságát a garanciaidőn túl is, akár 10 évig is talpbetét lehet. A masszázspárna cseréje teljes mértékben használattól függő, általában 3-4 év után válik esedékessé időközi cseréje.
 • Szükség van a fusselasticnál időközi utánállításra vagy évenkénti cserére?
  Nincs! Az évenkénti csere a passzív, hagyományos talpbetétetek sajátossága.
 • Egészségkártyát elfogadnak-e?
  Természetesen igen, mivel az e.b. fusselastic talpbetét megfelel az Önkéntes Pénztárakról szóló 1993. évi XCVI. törvény 2. § (6) bekezdés g) pontja szerinti gyógyászati segédeszköz meghatározásnak.
 • Tudom-e részletekben fizetni?
  Amennyiben anyagi helyzete nem teszi lehetővé, hogy egyszerre fizesse ki, tanácsadónkkal egyeztetve mindig lehetséges a számla kifizetése, legfeljebb 2 részletben. Megrendeléskor előleget (a végösszeg 50%-át) kell fizetnie a szakértőnknek. Ez az előleg az első részlet összege is. A második részlet a talpbetét megérkezésekor, átvételkor esedékes, körülbelül 2-3 hét múlva. Az e.b. fusselastic talpbetét az Egészségpénztárak által befogadott termék, így elszámolható.
 • Melyek a jótállás, garancia feltételei?"
  A következő garanciákat kínáljuk Önnek: ‒ 5 év garancia a talpbetét nemesacél részére. Ez a garancia a törésre, a rugalmasság elvesztésére vonatkozik. A masszázspárnára a garancia nem vonatkozik, annak cseréje teljes mértékben használattól függő, általában 3-4 év után válik esedékessé időközi cseréje. ‒ 3 hónapos, díjmentes terméktámogatás is tartozik a fusselastic talpbetét mellé, az átvétel napjától számítva. Ezalatt a 3 hónap alatt bármikor kapcsolatba léphet velünk, és megoszthatja panaszait szakértőinknek. Amennyiben szükséges, és a probléma nemcsak a helytelen használatból, vagy a használati útmutatóban foglaltak be nem tartásából ered, elkészítünk egy ingyenes talpnyomatot, amelyen bejelölheti, hogy hol nyomja a cipője, vagy hol fáj a lábfeje. Az Ön által megadott adatok alapján megvizsgáljuk az e.b. fusselastic talpbetétét, és felmérjük, hogy szükséges-e utóvizsgálat, vagy más módon is megoldható-e a probléma.
 • Mennyi idő alatt készül el az egyedi fusselastic talpbetétem?
  A talpbetét megrendelésétől számítva, körülbelül 2-3 hét, mire megérkezik Magyarországra. Az e.b. fusselastic talpbetétet kizárólag Németországban gyártjuk.
 • Szeretném meglepni szeretteim egy ilyen talpbetéttel, lehetséges ez?"
  Természetesen, igen! Az e.b. fusselastic ajándékkártya elérhető bemutatótermünkben és szakértőinknél, mert egészséggel megajándékozni szeretteinket, gondoskodásunk kifejezésének egyik legszebb módja!
 • Visszaadhatom-e a terméket, ha pár  nap után úgy érzem, hogy nem jó?"
  A szoktatási idő teljesen változó, de általában 3-4 hét. Természetesen, ez idő alatt be kell tartani a használati útmutatóban leírtakat. Tudnia kell, hogy a fusselastic talpbetétet a legnagyobb odafigyeléssel, német precizítással gyártjuk, mindenkinek személyre szabottan. A talpbetét, mivel egyedileg az Ön lábára készül, így nincsen lehetőség a talpbetét visszaadására, a vételár visszafizetésére. Amennyiben szakértőinknél kipróbálta – amely minden esetben megtörténik – a mintafusselastic talpbetétet saját cipőjében, pontos képet kap arról, hogy miben más a fusselastic, mint a többi talpbetét, így egy felelős döntést tud hozni a megrendeléssel kapcsolatban. Míg lába megszokja az új alátámasztást, lehet, hogy időbe telik. Természetesen, probléma és/vagy panasz esetén mindent megteszünk annak érdekében, hogy a talpbetét a legnagyobb kényelmet adja Önnek. A vásárlástól számítva 3 hónapon belül teljesen díjmentesen történik az utóvizsgálat, míg 3 hónap elteltével utóvizsgálati díjat számolunk fel. További információkról, a garanciális feltételekről az Általános Szerződési Feltételeink között tájékozódhat.
 • Hol vásárolhatom meg a fusselastic talpbetétet?
  Amennyiben szeretné az e.b. fusselastic talpbetétet megvásárolni, keresse fel az Önhöz legközelebbi szakértőnket. Budapesten 3 helyszínen, illetve több vidéki városban is jelen vagyunk. Az alábbi linken érhetőek el szakértőink: A személyes konzultáció azért fontos, hogy a saját cipőjében is kipróbálhassa a minta-fusselastic talpbetétet, amelynek rövid ideig tartó használata után rögtön megérezheti, hogy miben más, mennyivel kényelmesebb a többi hagyományos talpbetéthez képest. Amennyiben rögtön meg is rendelné, akkor a szakértőink elkészítik egyedi talplenyomatát. Amennyiben ritkán látogat el Budapestre, és a vidéki szakértőink felkeresése is körülményes Önnek, lehetőség van postai talpméretvételező igénylésére. Ennek segítségével könnyen elkészítheti saját talplenyomatát otthonában, amelyet visszaküldve, legyártható az Ön egyedi e.b. fusselastic talpbetétje. Kérem, vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailben (info@fusselastic.hu) vagy telefonon (+36 20 476 1818). A masszázspárna cseréje teljes mértékben használattól függő, általában 3-4 év után válik esedékessé időközi cseréje.
 • Kihez fordulhatok, ha vannak még kérdéseim?"
  Bátran hívja ügyfélszolgálatunkat, készséggel válaszolnak bármely kérdésére, amelyet a következő telefonszámon érhet el: +36 20 476 1818.
bottom of page