top of page
Going for a Walk

Mi a lábproblémák

oka?

Érdemes tudni – Tények az emberi lábról

Tudta-e, hogy életünk során annyit gyalogolunk, hogy közel háromszor körbejárhatnánk a Földet? 
Ez 120.000 km és több mint 100 millió lépés! Ez azt is jelenti, hogy testünknek több mint 100 millió lépés terhelését kell felfognia és lábunk minden lépésnél a testsúly háromszorosát cipeli.

Samu.png

Az egészséges láb többfunkciós szerszám, ami egy természetes és rugalmas, hárompontos alátámasztással rendelkezik, amely megvédi testünket a lábpanaszoktól. Ez azt jelenti, hogy a láb 3 alátámasztó ponttal és így három „híddal” rendelkezik, amik a testsúly terhelését lengéscsillapítóként fogják fel, az oldalirányú terhelést és a járás közben keletkező nyomást pedig elvezetik, kiegyenlítik. Ez a természetes izomtorna mindaddig működik, míg puha talajon járunk.

Lone Walk

Tények

A lábpanaszok okai és a lábfunkciós problémák.

Napjainkban a talaj kátrányos, betonozott és kemény. Még az egészséges láb sem képes a kemény ütődéseket hosszú távon felfogni és enyhíteni. Az állandó terhelés izomfáradtságot és a szalagok elernyedését eredményezi.

spreizfuss_web_03.jpg

Kalapácsujj

hohlfuss_web_03.jpg

Boltozatos láb

halluxfus_web_03.jpg

Hallux valgus láb

knickfuss_web_03.jpg

Bokasüllyedés

Következmények

Lába nem képes önállóan minden irányba elvezetni a nyomást, és nem lesz elég rugalmas. A kemény és merev talaj megnyomja az érzékeny talppárnát, bokát és a talpon elhelyezkedő nyomópontokat. A hajszálvékony vénák a lábfejen szintén összenyomódnak. A testsúly nyomása és ütődése végigfut a gerincen és az ízületeken. Ez lábproblémákban jelentkezik:

  • lábfájdalom,

  • elnehezült, fáradt láb,

  • fájdalom a lábfejben,

  • lábdeformáció,

  • fájdalom az ízületekben, egészen a nyakig a gerincben.

Talplenyomatunk a járásunk tükre.

normalfuss_vergleich_hun.gif

A panaszok gyakran sokrétűen jelentkeznek, és időbe telik, míg felismerjük, hogy elsősorban a lábunknak van szüksége segítségre.

A segítség

Díszvirág(Lehet jól jön).jpg
fusselastic_logo_ss.png

Lábproblémák megszüntetése – lábpanaszok megelőzése – azonnal érezhető és állandóan aktív

Ha már sok mindent kipróbált és mindig csalódott, mi abban az esetben is segítséget nyújtunk. Az e.b. fusselastic több, mint egy merev, és rugalmatlan talpbetét!

Az e.b. fusselastic rugalmas talpbetét zseniális elve, hogy lábának visszaadja természetes adottságát, 3 pontos alátámasztását.

Lábának modern formában biztosít természetes talajt az e.b. fusselastic talpbetét, amin természetesen „működhet” és párnázottan járhat. Megelőzésre is ajánlott az e.b. fusselastic, így egyre több fiatal körében is népszerű. A természetes izomtorna segít, hogy lába megőrizze eredeti funkcióját és egyidejűleg megbízhatóan védi az egész lábat az ízületekre gyakorolt kemény ütődésektől és azok káros hatásaitól. 

Az e.b. fusselastic nemesacél talpbetét minden lépésnél új életérzést nyújt. A természetes hárompontos alátámasztás és az integrált masszázs minden korcsoportnak újra kellemes élményt ad.

Layer 0.png
Onderkant-met-links-en-rechts-originele-

A világszerte egyedülálló e.b. fusselastic talpbetéttel a járás
olyan kellemes érzés, mintha tengerparti homokon sétálna!

bottom of page